terug

Veel mensen halen de termen cellulite en cellulitis door elkaar, terwijl dit twee heel verschillende problemen zijn. Cellulitis is namelijk een onderhuidse ontsteking die veroorzaakt wordt door een bacterie. Maar cellulite is de welbekende sinaasappelhuid: veel putjes in de huid. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaat hiervan: genetische aanleg, huidveroudering, overgewicht, etc.
Het probleem blijft moeilijk te behandelen, maar er zijn zeker wel nuttige tips die je kunnen helpen de putjes te verminderen.

Goed blijven insmeren in de zon: het is gezond om in de zon te zitten voor de aanmaak van vitamine D, maar te veel zonlicht is schadelijk voor je huid. Dat zorgt namelijk voor een versnelde huidveroudering, waardoor de putjes sneller zichtbaar worden. Goed insmeren gaat deze huidveroudering tegen.

Massages: massages stimuleren de bloeddoorstroming en dat zorgt weer voor minder vochtophoping tussen de vetcellen. De vetcellen worden minder uitgerekt, wat zorgt voor minder putjes in de huid. Let hierbij wel op dat dit een tijdelijk effect geeft. Op langere termijn moet je veel blijven masseren en dat volhouden is best moeilijk. De huid regelmatig scrubben is een goed alternatief.

Minder roken: die hebben we wel vaker gehoord. Los van dat roken slecht voor gezondheid is, zorgt het ook voor een snellere veroudering van de huid. Net als bij te veel zonlicht worden de putjes door roken sneller zichtbaar.

Meer bewegen: ja, ook dat horen we vaker. Beweging zorgt net als een massage voor een betere doorbloeding. Probeer dagelijks een wandeling te maken en daar waar kan een krachttraining te doen.

Datum: 10-12-2019

Reacties