terug

Hoofdpijn komt veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen. Men grijpt dan al snel naar paracetamol of zwaardere medicijnen, terwijl dit het probleem niet oplost. Er kunnen verschillende oorzaken aan te pas liggen: hoofdpijn door inspanning, cafeïne tekort, vermoeidheid, menopauze en ga zo maar door. Soms zet deze hoofdpijn door tot migraine, een heftige pijn meestal in 1 zijde van het hoofd. Migraine is niet zomaar een hoofdpijn, vaak kan je niet goed meer functioneren en helpt slapen in een donkere ruimte als enige oplossing. Belangrijk dus om dit stadium te voorkomen en er anders alles aan te doen om de klachten te verminderen.

  • De combinatie van warm en koud kan goed helpen tegen hoofdpijn. Het werkt rustgevend en stimuleert de doorbloeding, wat de pijnsignalen vermindert. Ga bijvoorbeeld eens in een lekker warm bad liggen met een koude zak ijs op het hoofd.

  • Ook kan een hoofdmassage goed helpen. Begin zachtjes bij het voorhoofd en zak langzaam naar de schouders. Zorg dat je tijdens de massage rustig in en uit blijft ademen.

  • Let daarnaast op je suikerspiegel. Het kan zijn dat je suikerspiegel te laag is en je lichaam snakt naar wat zoetigheid. Vaak helpt het dan om een stukje chocolade of fruit te eten.

  • Gember is niet gelijk een oplossing die je zult verwachten bij hoofdpijn, maar het kan zeker helpen. Snijd een paar plakjes en laat het weken in gekookt water. Na een paar minuten kan je deze thee opdrinken. Probeer dit op z’n minst 3x per dag te drinken. Mocht je gemberthee te bitter vinden, dan kan je er een scheutje honing bij doen.

  • Tenslotte is het misschien wel het aller belangrijkst om veel water te blijven drinken. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en kan de pijn sneller wegtrekken.
Datum: 12-11-2019

Reacties