terug

Zodra het weer wat kouder begint te worden, lijkt iedereen ineens verkouden te zijn. Bij een verkoudheid raak je besmet met een virus die jouw lichaam binnendringt. Dit gebeurt sneller in de koude maanden, doordat men meer binnen zit en de verwarming aan zet. Daardoor kan het virus zich snel verspreiden en maakt het veel mensen ziek. Het is een onschuldige ziekte die na een week wel weer overgaat, maar het kan heel storend zijn in het dagelijks leven. Het verschilt van persoon tot persoon hoe ziek je wordt, maar veel mensen krijgen last van een schrale keel, een snotterneus, niesbuien en hoofdpijn. Een goede hygiëne kan je helpen bij het voorkomen om ziek te worden, maar het kan ook zeker helpen als je al ziek bent. Pas daarom de volgende tips toe en je zult je gegarandeerd beter voelen!

  1. Veel water drinken

Als je veel water gaat drinken, wordt overtollig slijm beter afgevoerd. Tijdens je verkoudheid kun je wel wat vocht gebruiken, dus zorg dat je niet te veel alcohol en koffie nuttigt: die onttrekken juist veel vocht aan het lichaam.

 

  1. Gorgelen met een zoutoplossing

Door te gorgelen met een zoutoplossing doodt je het virus niet, maar maak je de omgeving voor het virus minder aantrekkelijk. Door het gorgelen haal je veel slijm en vocht weg, waardoor het virus minder goed kan broeien in de keel.

 

  1. Rust veel uit

Dit heb je vast wel vaker gehoord, maar rust is ontzettend belangrijk voor je weerstand. Als je lichaam ziek is, heeft het namelijk meer energie nodig om de ziekteverwekkers aan te pakken. Als je daarnaast ook nog veel gaat sporten of werken dan wordt dat allemaal een beetje te veel voor je lichaam. Neem voldoende rust en ziek lekker uit.

 

  1. Neem extra vitamine C in

Vitamine C is een echte boost voor je weerstand. Het laat je beter voelen als je enorm ziek bent en is goed voor je gezondheid. Supplementen mogen ook, maar het beste is om deze vitamine puur natuur uit je voeding te halen.

 

  1. Snuit NIET je neus

Als je snuit dan lopen je voorhoofdholtes vol met slijm en gaat het ontsteken. Hierdoor wordt de verkoudheid alleen maar erger. Je kunt zachtjes snuiten als het echt moet, maar het best kun je gewoon je neus ophalen of legen door een lekker stoombad met eucalyptus.

Datum: 03-10-2019

Reacties