terug

Nu het weer steeds kouder wordt, is het nog belangrijker om je huid te verzorgen. De huid is namelijk gevoeliger en kwetsbaarder in de kou. De overgang van de hete verwarming binnenshuis naar de kou buitenshuis droogt de huid alleen maar meer uit. Hierdoor hebben de meeste mensen last van een geïrriteerde, droge huid. Dan praten we niet alleen over het gezicht, maar vooral ook over de onderbenen, ellebogen en knieën. Daar is de huid dunner en wordt er minder talg aangemaakt, terwijl dat vet nodig is om de huid te beschermen. Daarom is het helemaal niet zo’n gek idee om je huid een handje te helpen met wat extra verzorging.

Reinigen van je huid

Blijf je huid elke dag reinigen met een milde cleanser, zodat er geen dode huidcellen kunnen ophopen. Hierdoor kan de huid goed ademen en krijgt het meer vocht binnen (wat helpt tegen uitdroging en irritatie). Daarnaast is het goed om de huid 2x per week te scrubben om extra goed te reinigen. Zorg daarbij wel voor een wat mildere scrub voor het gezicht en een wat grovere scrub voor het lichaam.

Hydrateren van je huid

Hydrateer je huid het liefst 2x per dag met een voedende body- of gezichtslotion. Vergeet de nek en voeten niet! Voor een droge huid is een dikke, vette crème heel fijn en voor de vette huid is een hydraterende crème al voldoende.

Vaseline en cacaoboter voor je lippen

De lippen zijn het meest kwetsbaar voor de kou: daarin wordt geen talg aangemaakt, waardoor ze niet beschermd zijn. Ga maar eens na: er heeft altijd wel iemand in jouw omgeving last van droge, gescheurde lippen. Dat hoeft niet het geval te zijn als je ze goed verzorgt. Smeer jouw lippen dagelijks in met een laag vaseline en cacaoboter om beschadiging te voorkomen.

Kleed je dik aan

Als je naar buiten gaat is het verstandig om je dik aan te kleden. Zo wordt het lichaam niet alleen beschermd tegen de kou, maar heb je minder kans om ziek te worden. Jouw keel staat vaak nog wel bloot aan de buitenlucht, dus draag buiten altijd een coltrui of een sjaal om een keelontsteking te voorkomen.

Datum: 29-10-2019

Reacties