BE
terug

De zomer staat voor de deur en eindelijk laat de zon zich weer zien. Wij hebben de strandlakens en slippers al klaar staan en kunnen niet wachten om van dit lekkere weer te genieten. Een goed gevulde picknickmand en voldoende waterijsjes spreken natuurlijk voor zich. In deze blog willen wij 5 tips met jullie delen om je benen summer-proof te maken. Juist wanneer de korte rokken en broeken weer uit de kast mogen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je benen optimaal verzorgd zijn. Je verstoppen onder lange rokken of leggings is helemaal niet nodig met deze tips!

1. Scrubben

Mooie benen beginnen al in de badkamer. Maak er een gewoonte van om je benen 1 à 2 keer per week goed te scrubben om alle dode huidcellen te verwijderen. Vergeet ook niet na het scrubben een rijke verzorging aan te brengen, zoals een heerlijk ruikende bodybutter of bodylotion. Deze doen het altijd goed. Zo heb jij binnen de kortste keren een heerlijk zachte huid.

2. Scheergel

Veel dames kiezen ervoor om hun benen te scheren. Dit is een makkelijke en snelle manier om gladde en haarloze benen te krijgen maar dan moet je het wel goed doen. Niemand wil een ruwe of geïrriteerde huid na het scheren of stoppeltjes die je toch blijft voelen. Kies voor een zachte scheergel en scheer je benen uitsluitend hiermee. Dit zorgt voor het beste resultaat en werkt vele malen beter dan gewone zeep of douchegel.

3. Drink veel water

Het is ondertussen algemeen bekend dat veel water drinken heel belangrijk is voor een gezonde en gehydrateerde huid. Maar het wordt weleens onderschat dat ook je benen goed gehydrateerd moeten worden; zowel van binnen als van buiten. Water is daarnaast ook erg belangrijk voor een optimale gezondheid van het kraakbeen. Voldoende drinken kan eraan bijdragen het kraakbeen van je botten in optimale conditie te houden. Je benen moeten er natuurlijk goed uitzien maar ze moeten ook goed en gezond voelen. Zeker als je er lekker op uit wil in de zomer is dit een goed idee.

4. Zonnebrand

Ga nooit de deur uit zonder zonnebrand in de zomer. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. De zon geeft schadelijke UV straling af, óók als ze zich verstopt achter de wolken. Door dagelijks een goede zonnebrandcrème te gebruiken bescherm je je tegen de schadelijke straling en daarnaast voorkomt het gelukkig niet dat je bruin wordt.

5. Verkoelende gel

Zeker als je verbrand bent maar ook als je gewoon een lange dag buiten bent geweest en het heel warm hebt gehad, is een verkoelende gel een goed idee om te gebruiken. Dit kan heerlijk fris en verzachtend aanvoelen voor je benen en werkt ook verzorgend voor je huid.

Datum: 16-05-2019

Reacties