BE
terug

Droog haar

Sta je ook wel eens voor de spiegel te zoeken naar een beetje glans in je haar? En als je je haar in model wilt brengen, voelt je haar dan ook aan als stro? Dan heb jij last van droog haar. Bij droog haar is er sprake van vochttekort en een gebrek aan talgvet. Vaak merk je bij droog haar zelf al aan je lokken dat ze anders aanvoelen of er anders uitzien.

Hoe herken je droog haar?

  • Je haarpunten zijn gespleten en voelen droog en ruw aan;
  • Je hebt vaak last van statisch haar;
  • Je haar breekt snel af;
  • Je haar wordt niet snel vet;
  • Last van klitten;
  • Je hebt dof haar en mist de glans.


Oorzaken van droog haar

Zon, zee en chloor

Zon, zeewater en chloor drogen je haar uit. Het zout trekt namelijk gemakkelijk het vocht uit je haar. Chloor zorgt ervoor dat je natuurlijke talgvet van je hoofdhuid verdwijnt.

Föhnen en stylen

De extreme hitte van je stijl of krultang zorgen ervoor dat je haar heel droog wordt.  De warmte droogt je haar namelijk uit.

Chemische behandelingen

Het verven van je haar of het zetten van een permanent droogt je haar enorm uit. Het is natuurlijk leuk om je haar eens in de zoveel tijd te verven, maar let wel goed op de conditie van je haar!

Vitamines

Onvoldoende vitamines kan ervoor zorgen dat de conditie van je hoofdhuid verslechtert. Zorg er daarom goed voor dat je voldoende vitamines binnen krijgt.

Oplossingen voor droog haar?

Was je haar niet teveel met shampoo: Door je haar te vaak te wassen met shampoo, verwijder je de talg van je hoofdhuid. Hierdoor kan het niet in je haar worden opgenomen, waardoor je haar er droog uit gaat zien.
Knip regelmatig: Droog haar heeft vaak last van gespleten punten. Door die eraf te laten knippen, oogt je haar een stuk minder droog en ziet het er gezonder uit.
Extra verzorging: Gebruik haarproducten voor droog haar. Deze bevatten meestal ingrediënten die een extra verzorging bieden voor je haar.
Was je haar met lauw water: Was je haar niet met al te heet water. De hoge temperaturen brengen namelijk schade aan je hoofdhuid. Probeer je haar te wassen met lauw water en vervolgens met koude water. Dit zorgt ervoor dat je vochtgehalte beter in balans blijft.

Relevante producten

Lifestyle

Black Latte 1+1

Moeite met afvallen? Met Black Latte koffiepoeder vliegen de kilo's er vanaf. Check de site! ✔Lekkere smaak ✔Eenvoudig te maken ✔Maaltijdondersteuning Lees meer

€65,50

Direct leverbaar

Titan Gel

Wil jij het langer volhouden in bed? Met Titan Gel van Dorivit is het mogelijk. Stimuleer een nog intensere beleving. Bekijk de Titan Gel nu! Lees meer

€1.210,-

Direct leverbaar

Titan Gel

Wil jij het langer volhouden in bed? Met Titan Gel van Dorivit is het mogelijk. Stimuleer een nog intensere beleving. Bekijk de Titan Gel nu! Lees meer

€121,-

Direct leverbaar

Health

Varikosette 3 stuks

Verfrissend en verzachtend. Varikosette is speciaal ontwikkeld voor zware en vermoeide benen. Bekijk en lees hier meer over het product! Lees meer

€79,-

Direct leverbaar